duminică, 11 martie 2018

Trecut, prezent si viitor

Trecutul. Este partea aia din viata care tocmai s-a terminat. Trecutul este doar o amintire ce te bantuie. Este ca o carte autobiografica a ta. Din el ai invatat multe si poate ca mai ai de invatat multe, pentru ca atunci cand te vei lovi de o situatie anume, vei sta sa analizezi daca asta s-a mai intamplat candva, daca da, vei privi inapoi si te vei gandi daca ai facut bine, vei face la fel, iar daca ai gresit, vei repara intamplarea? Dupa trecut nu trebuie sa plangi. Trebuie sa razi, sa te bucuri ca il ai si sa il admiri pentru ca el te-a adus aici si doar datorita lui te-ai schimbat.Dupa ce trecutul se mai stinge iti dai seama ca de fapt traiesti in prezent.

Prezentul. Este starea ta actuala, de om calit de intamplari si vremuri apuse. Alta gandire, alta atitudine si alt comportament. Poate mai bune, poate mai rele, numai cei din jur iti pot spune in ce fel te-a afectat trecerea timpului. Nu putini sunt cei care traiesc in prezent cu gandul la trecut. Uneori ma mai incadrez si eu printre ei. Dar incerc pe cat posibil sa evit chestiile astea pentru ca la un moment dat incepi sa te sacai singur cu gandurile tale. Prezentul este cartea a doua din biografia vietii tale. De el trebuie sa te bucuri.

Viitorul. Este partea aia misterioasa despre care nu stii nimic si nici nu ai de unde sa stii. Pur si simplu nu ai cum sa il stii de vreme ce niciodata nu ai trait viitorul, nu vei trai viitorul si tot ce poti face este sa te gandesti cum ar fi daca ar fi sa…Asta este un aspect care pe multi ii sperie. Pentru ca este o necunoscuta totala. Poti doar sa iti faci planuri dar nu te grabi sa iasa chiar asa cum iti imaginezi. De ce? Pentru ca pot aparea si momente mai delicate ce pot intoarce totul peste cap. Concluzie. Priveste increzator viitorul, traieste-ti prezentul si invata din trecut.

Asta ma reprezinta pe mine care nu ma gandesc la viitor, traiesc in prezent si imi aduc aminte cu placere de tot, toti si toate din trecut si cu bune si cu rele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu