sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Cum sa te perfectionezi in meseria de contabil

In anul 2017, se vorbea tot mai mult, si la nivel national, si mai ales la nivel international, ca niste profesionisti ai contabilitatii trebuie sa fie cu mult mai creativi in relatia ce o deruleaza cu o firma ori cu un client. Discutam aici despre asumarea unor noi calitati: de sfatuitor, de persoana de incredere, de partener pe traseul ce ajuta la cresterea afacerii, de consultant dar si de bun profesionist, ce are rabdare ca sa explice si sa isi ajute clientii in travaliul cu legislatia foarte complicata si cu obligatiile lor nenumarate.

Planificati-va parcursul

Cu toate ca poate parea ceva complicat, un parcurs profesional de acest fel ofera de la bun inceput beneficii multiple. Deci, daca discutam despre un plus valoare, atat de necesar oricarei profesii, la tinerii contabili il aflam in aceasta relatie circulara, cu mult mai complicata decat o simpla optiune asupra profesiei si indeplinirea sarcinilor din fisa postului.

Se afirma ca planul de afaceri care este bine facut inseamna mai mult de jumatatea succesului unei afaceri. Calatoria devine mai usoara daca vom porni echipati corespunzator. Este normal, ne vom impiedica si de cateva obstacole. Dar vom avea capacitatea de a le depasi deoarece dincolo de acestea va exista mereu un scop, un anume tel pentru care merita sa continuam.

Alegeti-va un obiectiv care sa fie pe termen lung

V-ati ales o meserie onorabila si intr-un domeniu ce isi bazeaza o buna parte din succese pe cele mai multe business-uri. Aveti incredere in profesia pe care v-ati ales-o si continuati a va dori tot ce este mai bun din aceasta cariera. Si da, trebuie ca sa va considerati drumul ales ca o afacere proprie. Deja sunteti un liber profesionist iar aceasta reprezinta o cauza pentru care chiar meritat sa adunati lauri inca de la inceput. E de preferat sa cunoasteti ce este succesul ca un profesionist contabil.

Chiar daca pe traseu veti dori sa va mutati la acea calitate de expert contabil sau sa adaugati in portofoliul profesional domeniul de consultant ori pe cel de auditor, trebuie sa priviti toate acestea ca pe o continua crestere. Este bine ca sa va dezvoltati profesional in fiecare clipa, pentru a va creste veniturile si ca sa puteti spune „da” in fata noilor provocari. Faceti insa alegerea cu grija, ca sa nu va treziti ca dati zece pasi in spate. Iar rezolvarile situatiilor mai dificile va sunt prezentate in cele care urmeaza.

Nu ocoliti crearea unui portofoliu

Trebuie construit un portofoliu de clienti, inca de la inceput, insa fiti atenti la clientii alesi. Nu plecati la drum in ideea ca orice incasare este binevenita. Alegeti inca de la inceput niste clienti seriosi, niste firme al caror renume construit in mediul lor de afaceri nu este unul care sa lase de dorit. Construiti-va treptat o relatie care sa se bazeze pe increderea reciproca si pe profesionalism. Fiti acel profesionist la care un antreprenor va apela cu incredere pe termen lung dar si cel pe care acesta il va recomanda, imediat si fara vreo ezitare, si altor clienti potentiali!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu