sâmbătă, 10 septembrie 2016

Siguranta cand vine vorba de o trambulina exterior pentru copii

Daca nu mai faci fata energiei copiilor tai, poate ca ar putea folosi acea energie jucandu-se pe o trambulina exterior copii. Astfel de produse pot fi o modalitate foarte buna pentru copii sa se distreze, sa faca miscare si psa-si dezvolte abilitatile de coordonare. Din pacate, exercitiile de acest fel sunt totodata si o sursa comuna de leziuni.

Cele mai multe trambuline moderne vin cu plase pentru a preveni caderile si tampoane pentru a acoperi arcurile. Acestea ajuta la reducerea leziunilor, dar nu reprezinta nici o garantie de siguranta totala. Ghidul nostru te va ajuta sa alegi o trambulina exterior copii si sa o utilizezi in conditii de siguranta.
Ce sa cauti
Spatiu - In primul rand, ai de fapt, spatiul potrivit pentru utilizare? Platforma ar trebui sa fie plasata pe o suprafata plana, care este lipsita de pericole, cum ar fi mobila, iar zona din jurul ei ar trebui sa fie acoperita de un material moale. Gazonul, scoarta de pin, aschii de lemn sau nisip sunt suprafete acceptabile. Nu o amplasa pe pavaj sau beton - exista un risc prea mare de accidentare prin caderea pe o suprafata dura. Leziuni apar frecvent si in procesul de montare sau demontare. Ai nevoie de o arie de doi metri patrati si cinci metri deasupra capului.
Umplutura de siguranta - Scheletul metalic si arcurile trebuie sa fie capitonate pentru a evita leziunile in cazul in care un copil cade si se loveste. Placutele de siguranta ar trebui sa fie de o culoare contrastanta cu salteaua de trambulina - acest lucru ajuta la definirea marginii acesteia mai clar.  Un design alternativ care are nevoie de putina sau chiar deloc de umplutura este un sistem cu margine moale, care nu are nici un cadru din otel sau arcuri – s-a constatat ca acesta este cel mai sigur design pentru proiectarea unor trambuline exterior copii.

Plasa - O plasa ajuta la prevenirea caderii de pe trambulina, asadar iti recomand sa folosesti numai modele care au una. Aceasta nu ar trebui sa fie suspendate de tevi rigide sau neacoperite, deoarece aceasta introduce un alt obiect dur, care ar putea reprezenta un risc pentru un copil. In mod ideal, plasa de siguranta trebuie sa fie montata pe partea interioara a capitonarii pentru a reduce sansa ca un copil sa se loveasca de marginile acesteia in cazul unei caderi.
Scara - O scara sau trepte pentru a ajuta copiii sa urce nu este neaparat o idee buna. In cazul in care un copil este in imposibilitatea de a ajunge singur acolo, el nu pot este la varsta potrivita sa utilizeze o trambulina exerior copii. Asa ca iti recomandam limitarea accesului la o scara. O scara poate fi folosita pentru a ajuta copiii sa ajunga pe si de pe o trambulina in conditii de siguranta, dar ar trebui sa fie eliminate atunci cand aceasta nu este in uz.
Instructiuni - Acestea trebuie sa fie clare, cuprinzatoare si complete, cu un text bun si imagini. Ele trebuie sa fie specifice in legatura cu modul in care se aduna trambulina, se mentine si cum sa o utilizezi in conditii de siguranta.

Sunt acestea cu adevarat periculoase?

Sute de copii (si unii adulti) sunt dusi la spital, in fiecare an, pentru leziuni legate de astfel de activitati, variind de la taieturi si contuzii la entorse mai grave si fracturi. Copiii pot cadea sau se pot lovi de marginea platformei, se pot ciocni unul de altul sau se poate ranit in incercarea de a face un salt dublu. Pentru copiii mai mici exista riscul, ca in cazul in care ratacesc dedesubt, sa fie loviti atunci cand cineva sare deasupra lor. Leziunile variaza de la taieturi, contuzii, entorse si fracturi tot drumul pana la deteriorarea grava a creierului si a coloanei vertebrale a copilului, deci siguranta este cea mai importanta variabila cand vine vorba de o trambulina exterior copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu