joi, 22 septembrie 2016

Cum sa alegeti fotografi si cameramani pentru nunta Dvs




Ar trebui sa angajati un cameraman separat de un fotograf nemiscat? Alegerea unui pachet ce include ambele servicii suna logica si eficienta ca pret. Care sunt totusi argumentele pro si contra?

Unele cupluri ar prefera sa nu angajeze un cameraman de nunta, crezand ca un fotograf bun va captura cele mai pretioase momente, in timp ce prietenii cu camere video de mana pot inregistra tot ce au nevoie. Totusi, deoarece tehnologia capturilor evolueaza, impreuna cu deprinderile productive de editare si manipulare imaginilor, cuplurile ar putea lua in considerare atat o filmare a nuntii cat si fotografie statica. Unele cupluri insa s-ar putea intreba daca ar trebui sa ii angajeze separat unul de celalalt. Iata cateva aspcte ce merita luate in considerare pentru o decizie buna:
Fotografie de nunta

Contract cu pachet de la un singur furnizor 

Fotografia si videografia profesioniste sunt seturi de deprinderi separate care necesita ani de executie si experienta. Ambele sunt in esenta despre captarea memoriilor, dar expertiza in ambele medii — si facutul a doua lucruri in acelasi timp — este prea mult de asteptat de la o singura persoana, in special pentru un eveniment de tip o-singura-data-in-viata, precum nunta dumneavoastra.

In consecinta, cand o firma specializata in fotografie de nunta promoveaza un contract cu ambele servicii la pachet, probabil inseamna ca echipe coordonate de fotografi si cameramani vor fi solicitati sa va acopere evenimentul. Scopul este sa produca un album foto cu imagistica spectaculoasa si un DVD-video potrivit, depasind crearea unui simplu filmulet facut de amatori. 

Fotografi si cameramani


Un contract la pachet, dupa definitie, poate fi un beneficiu deoarece primiti o anume reducere pentru contractul serviciilor combinate. De asemenea, vorbiti cu o singura companie, semnati un singur acord si explicati o singura data care va sunt asteptarile.

Care sunt eventualele esecuri ale unui contract de pachet? Principalul este ca poate arata prea bine pentru a fi adevarat. Daca serviciile combinate sunt neobisnuit de reduse ca pret, ar putea inseamna ca furnizorul mai taie calitatea imaginilor sau ofera servicii mediocre.



De asemenea, deoarece doar o singura firma se ocupa de ambele sarcini, o eventuala problema va poate lasa fara nici o imagine la final. Asa ca asigurati-va sa intrebati despre solutii de rezerva, si cautati confirmare ca atat serviciile de fotografie cat si cele video sunt demne de folosit.

Funrizori separati

Sa aveti fotografi si cameramani separati pentru nunta este o optiune buna daca doriti mai mult control asupra rezultatului final. Puteti aplica criterii de cautare similare, precum experienta, reputatie si incredere - pentru ambele tipuri de servicii - in timp ce cautati furnizori separati.

Totusi, detaliile mai fine precum metode si tehnici trebuie examinate de asemenea. Cand angajati un fotograf, discutia dumneavoastra se va concentra pe stilurile de fotografie si detaliile de pozare; cu un cameraman, conversatia va fi despre editarea cadrelor si muzica de fundal.

Doi experti separati va vor oferi responsabilitate totala a serviciilor respective pe care le asigura, si veti primi stilul impecabil si calitatea inalta pe care o asteptati de la fiecare. 

Locatie nunta


Fara un contract la pachet, totusi, avand contracte cu furnizori separate, s-ar putea fi mai scump, in functie de optiunile pe care le alegeti.

Un alt impediment este posibilitatea ca, din moment ce furnizorii lucreaza independent, sa sta unul in calea celuilalt, capturand aceeasi imagine sau cauzand confuzie in aranjarea scenelor.

Fotografia si videografia — un act echilibrat

In final, sarcina dumneavoastra este sa puneti in echilibru bugetul cu ceea ce e important. Cand puneti in linie acoperirile serviciilor furnizorilor, timpul, manopera si rezultatele trimise, precum si locatia evenimentului, timpul din an si dimensiunea petrecerii dumneavoastra de nunta, va veti uita la costuri care variaza de la un fotograf solo fara costuri suplimentare de 500 Euro la o echipa intreaga de profesionisti de 2 000 Euro.



Tineti minte ca, in timp ce un contract la pachet poate fi mai convenabil si mai eficient ca si cost, ar putea fi de asemenea, sa nu dea rezultate remarcabile. Ar trebui sa cantariti totul in favoarea dumneavoastra, insistand ca atat albumul foto cat si filmarea de nunta sa fie la nivelul calitatii pentru care ati platit. Altfel, angajarea individuala de fotografi si cameramani poate aduce rezultatul dorit, dar poate fi mai scump, si poate rapi mai mult din timpul dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu